Project Description

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
  • на 6 осіб

  • Час підготовки:
    25 хвилин

  • Час приготування:
    1 година 35 хвилин

Фарширована індичка, запечена з фруктами в медовому соусі

Інгредієнти:

  • 1 індичка до 3 кг

  • 1 бульйонний кубик

  • 2 ст. ложки рослинної олії

  • Сіль, перець

Для начинки:

  • 400 г філе індички

  • ½ чайної ложки суміші з чотирьох спецій: чорного перцю, мускатного горіха, гвоздики і імбиру.

  • 75 г кедрових горішків

  • 3 шт інжири

  • 75 г родзинок

  • 75 г кураги

  • 100 г підсушеного солодкого хліба

  • 2 яйця

  • 50 мл коньяку

Для фруктів у медовому соусі:

  • 2 яблука

  • 12 шт інжирів

  • 6 ст. ложок меду

  • 180 г м’якого вершкового масла

  • Кориця

Приготування:

  • Розігріти духовку до 200 °C

  • Нарізати інжир і курагу тонкими шматочками. Замочити в теплій воді разом з родзинками та залишити до розбухання. Додати трохи коньяку.

  • Порізати дрібними кубиками підсушений солодкий хліб.

  • Розмочити його у решті коньяку.

  • Порізати філе індички і помістити у велику ємкість.

  • Додати інжир, родзинки, курагу, кедрові горіхи, солодкий хліб, два яйця, суміш з чотирьох спецій.

  • Перемішати до отримання однорідної маси.

  • Додати сіль і перець за смаком.

  • Начинити індичку отриманим фаршем та зашити отвір.

  • Намазати її сумішшю розтопленого вершкового і рослинного масла. Накрити алюмінієвою фольгою.

  • Поставити в духовку і готувати 1год 30 хв при температурі 200 °C. За ½ години до готовності зняти фольгу.

  • Поливати регулярно індичку соком, що утворюється.

Підготувати фрукти в медовому соусі:

  • Розігріти духовку до 210 °C.

  • Розім’яти масло виделкою.

  • Додати мед і корицю.

  • Розрізати інжир на 4 частини. Очистити і нарізати кубиками яблука.

  • Викласти фрукти у форму і полити їх вершковим маслом з медом. Помістити в духовку на 5 хв.

Викласти індичку та фрукти на блюдо і залити рештою м’ясного соку.