Project Description

на 6 осіб
Час підготовки:
25 хвилинЧас приготування:
1 година 35 хвилин

Інгредієнти:
1 індичка до 3 кг
1 бульйонний кубик
2 ст. ложки рослинної олії
Сіль, перець
Для начинки:
400 г філе індички
½ чайної ложки суміші з чотирьох спецій: чорного перцю, мускатного горіха, гвоздики і імбиру.
75 г кедрових горішків
3 шт інжири
75 г родзинок
75 г кураги
100 г підсушеного солодкого хліба
2 яйця
50 мл коньяку
Для фруктів у медовому соусі:
2 яблука
12 шт інжирів
6 ст. ложок меду
180 г м’якого вершкового масла
Кориця
Приготування:
Розігріти духовку до 200 °C
Нарізати інжир і курагу тонкими шматочками. Замочити в теплій воді разом з родзинками та залишити до розбухання. Додати трохи коньяку.
Порізати дрібними кубиками підсушений солодкий хліб.
Розмочити його у решті коньяку.
Порізати філе індички і помістити у велику ємкість.
Додати інжир, родзинки, курагу, кедрові горіхи, солодкий хліб, два яйця, суміш з чотирьох спецій.
Перемішати до отримання однорідної маси.
Додати сіль і перець за смаком.
Начинити індичку отриманим фаршем та зашити отвір.
Намазати її сумішшю розтопленого вершкового і рослинного масла. Накрити алюмінієвою фольгою.
Поставити в духовку і готувати 1год 30 хв при температурі 200 °C. За ½ години до готовності зняти фольгу.
Поливати регулярно індичку соком, що утворюється.
Підготувати фрукти в медовому соусі:
Розігріти духовку до 210 °C.
Розім’яти масло виделкою.
Додати мед і корицю.
Розрізати інжир на 4 частини. Очистити і нарізати кубиками яблука.
Викласти фрукти у форму і полити їх вершковим маслом з медом. Помістити в духовку на 5 хв.
Викласти індичку та фрукти на блюдо і залити рештою м’ясного соку.