Project Description

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
  • на 6 осіб

  • Час підготовки:
    15 хвилин

  • Час приготування:
    2 години 20 хвилин

Смажене курча в вині з лимоном, розмарином та часником

Інгредієнти:

  • 1 курка (1,5 кг)

  • 3/4 чашки (180 мл) курячого бульйону

  • 3/4 чашки (180 мл) білого вина

  • 4 лаврові листки

  • 2 гілочки розмарину

  • 1 лимон, розрізаний на 4 частини

  • вершкове масло

  • сіль і перець

  • 1 головка часнику, розділена навпіл (неочищена)

  • Картопля (можна зі шкіркою) розрізана часточками

Приготування:

  • Змастити курку вершковим маслом і покласти у форму для запікання.

  • Додати часник, влити бульйон і вино, посолити, поперчити, накрити кришкою і поставити в духовку, попередньо нагріту до 160 °C на 1 годину.

  • Зняти кришку і додати лавровий лист, картоплю, лимон і розмарин. Покласти шматочок лимона і розмарин всередину курки, поставити в духовку не накриваючи на 1 годину, поливати соком під час приготування.

  • Збільшити температуру в духовці до 220 °C і готувати ще 20 хвилин. Вийняти курку з духовки, покласти на тарілку, накрити фольгою і зачекати 10 хвилин перед тим як розрізати.

  • Подавати курку з картоплею і часником. Поливати соком, попередньо видавивши у нього лимон.