Project Description

на 6 осіб
Час підготовки:
15 хвилинЧас приготування:
2 години 20 хвилин

Інгредієнти:
1 курка (1,5 кг)
3/4 чашки (180 мл) курячого бульйону
3/4 чашки (180 мл) білого вина
4 лаврові листки
2 гілочки розмарину
1 лимон, розрізаний на 4 частини
вершкове масло
сіль і перець
1 головка часнику, розділена навпіл (неочищена)
Картопля (можна зі шкіркою) розрізана часточками
Приготування:
Змастити курку вершковим маслом і покласти у форму для запікання.
Додати часник, влити бульйон і вино, посолити, поперчити, накрити кришкою і поставити в духовку, попередньо нагріту до 160 °C на 1 годину.
Зняти кришку і додати лавровий лист, картоплю, лимон і розмарин. Покласти шматочок лимона і розмарин всередину курки, поставити в духовку не накриваючи на 1 годину, поливати соком під час приготування.
Збільшити температуру в духовці до 220 °C і готувати ще 20 хвилин. Вийняти курку з духовки, покласти на тарілку, накрити фольгою і зачекати 10 хвилин перед тим як розрізати.
Подавати курку з картоплею і часником. Поливати соком, попередньо видавивши у нього лимон.