Project Description

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.
  • на 3 особи
  • Час підготовки:
    45 хвилин
  • Час приготування:
    1 година 15 хвилин

Стегно індички по-провансальські

Інгредієнти:

  • 1 стегно індички
  • 1 банка зелених оливок без кісточок
  • 1 маленька банка консервованих помідорів у власному соку
  • 1 маленька банка печериць
  • 1 кубик овочевого бульйону
  • 100г грудинки, порізаної кубиками
  • 3 або 4 морквини
  • 1 цибуля-шалот
  • 1 цибулина

  • 1 маленький зубчик часнику

  • сіль, перець

  • рослинна олія

  • приправа «Прованські трави»

Приготування:

  • Очистити моркву, цибулю і маленький зубчик часнику.

  • Нарізати моркву кружечками та порізати цибулю.

  • Розрізати навпіл часник. Покласти всі продукти в окремі контейнери, не змішуючи їх між собою.

  • Зняти із стегна індички шкіру, натерти його сіллю та перцем.

  • У каструлю налити невелику кількість оливкової олії і обсмажити стегно з кожного боку. Після того, як воно стане золотисто-коричневого кольору, вийняти з каструлі і відкласти в сторону. Обсмажити цибулю і моркву.

  • Додати оливки, нарізані помідори у власному соку, кубик овочевого бульйону і невелику кількість води. Покласти приправу «Прованські трави».

  • Покласти стегно індички в соус і тушкувати на слабкому вогні протягом 35 хвилин, перевертаючи час від часу.

Це базовий рецепт. При бажанні можна додати гриби і бекон порізаний кубиками.

Рекомендується подавати з рисом басматі.